Είπαν για εμάς

Είπαν για εμάς

«Μία ετερόκλητη ομάδα έμπειρων, αφοσιωμένων και στοργικών εκπαιδευτικών  δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σχολείο. Είναι μια πραγματικά καλή επιλογή για τους γονείς που πιστεύουν στην αυτοβελτίωση, την προώθηση της μάθησης μέσω του παιχνιδιού, σκέφτονται σε παγκόσμιο επίπεδο και έχουν την καλοσύνη και τη φροντίδα για τους άλλους ως βασικές αξίες.»

Αλέξανδρος

«Ένα σχολείο που τιμά την ποικιλομορφία του υπόβαθρου των μαθητών του, προάγει τη διαπροσωπική και συναισθηματική ανάπτυξη και δημιουργεί πραγματικές ευκαιρίες και ερεθίσματα  στα παιδιά μας για να εμπνευστούν και να μάθουν. Είμαστε και θα είμαστε πάντα ευγνώμονες που έχουμε βρει μια οικογένεια στο Play & Learn.»

Xenia and Marios

«Η πιο μεγάλη και αγαπησιάρικη αγκαλιά! Το  Play and Learn, ήταν το μέρος που το μωρό μας ξεκινώντας με τις πάνες, έγινε ένα χαρούμενο, κοινωνικό παιδί, ανέπτυξε την προσωπικότητά του και αγάπησε το σχολείο σαν μέρος και τη μάθηση σαν έννοια! Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του σχολείου, που έγινε το δεύτερο σπίτι του παιδιού μας. Μακάρι όλες οι μελλοντικές επιλογές για το παιδί μας, να είναι το ίδιο καλές. Σας αγαπάμε πολύ και θα μας λείψετε!»

Ειρήνη

«Το Play and Learn ήταν το δικό μου νηπιαγωγείο  το 1985 και έχω ακόμα τις καλύτερες αναμνήσεις. Δεν χρειάστηκε να σκεφτώ ούτε για ένα δευτερόλεπτο όταν ήρθε η ώρα να διαλέξω ένα σχολείο για τα παιδιά μου! Είναι ένα σχολείο όπου όλα τα παιδιά είναι ευτυχισμένα και χαμογελαστά κάτι που βλέπεις και νιώθεις από τη στιγμή που μπαίνεις μέσα στο σχολείο.»

Ελένη

«Μετά από 6 χρόνια στο Play & Learn ήρθε η ώρα να χαιρετηθούμε, αλλά όχι να αποχαιρετηθούμε. Όλοι όσοι έχουμε περάσει από αυτό το σχολείο γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι ακόμα και όταν τα παιδιά σου φεύγουν από εδώ τίποτα δεν αλλάζει, γιατί απλά αυτό το σχολείο είναι πλέον κομμάτι της ζωής μας, είναι μέρος της οικογένειάς μας. Αισθάνομαι απέραντη ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο της Susan, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που αποτελούν την ψυχή αυτού του σχολείου, για την αγάπη, τη φροντίδα και το νοιάξιμο που δείχνουν στα παιδιά μας. Ήταν όλοι τους πάντα δίπλα μας να μας στηρίζουν, να ρίχνουν φως στα δύσκολα και αδιέξοδα που κάθε γονιός μπορεί να νιώσει καθώς τα παιδιά του μεγαλώνουν. Νιώθω ότι χρωστάω πολλά σε αυτό το σχολείο που τους εμπιστεύτηκα τα παιδιά μου και εκείνοι έκαναν το καλύτερο… Έκαναν παιδιά δυνατά, κοινωνικά, ευαισθητοποιημένα και συναισθηματικά ισορροπημένα, σεβόμενοι πάντα την προσωπικότητά τους και τις ιδιαιτερότητές τους. Τους έδωσαν όλα εκείνα τα σημαντικά και σπουδαία που θα τα συντροφεύουν στο μεγάλο ταξίδι της ζωής τους. Σας ευχαριστώ όλους.»

Χαρούλα

«Ως μια απόδημη οικογένεια που ζει στην Ελλάδα, οι φίλοι μας, μας είχαν μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για το Play & Learn. Όταν ήρθε η σειρά μας να γράψουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, ήταν σαφώς η σωστή επιλογή για εμάς από την αρχή. Το Play and Learn δεν παρείχε μόνο ένα υψηλό επίπεδο γλωσσικής εκπαίδευσης, ιδίως στη γαλλική γλώσσα που ήταν ο κύριος παιδαγωγικός μας στόχος, αλλά και εξαιρετικούς δασκάλους και προσωπικό που παρείχαν ένα υγιές και ευτυχισμένο οικογενειακό περιβάλλον, όπου τα παιδιά μας ευημερούσαν, έκαναν φίλους και προετοιμάστηκαν σωστά για το δημοτικό σχολείο. Ως γονείς, νιώσαμε μια προσωπική σχέση με τη Susan και την ομάδα της και η εμπειρία μας, μας βοήθησε να ενσωματωθούμε περαιτέρω στην ελληνική κοινότητα. Νιώσαμε μια σιγουριά σχετικά  με τις εκπαιδευτικές, εξωσχολικές, και άλλες υπηρεσίες που παρέχονται από το σχολείο. Πράγματι, σίγουρα θα θυμόμαστε πάντα αυτή την οικογενειακή εμπειρία και ευχόμαστε πάντα στην ομάδα του Play & Learn τα καλύτερα.»

Ghida and Yasser

Το Play and Learn είναι ένα ζεστό και ευχάριστο περιβάλλον. Η εμπειρία της Susan ήταν το σημαντικό ξεκίνημα για η μόρφωση δύο γενιών μαθητών της οικογένειάς μας. Την ευχαριστώ για τη μεγάλη της καρδιά και εύχομαι σε εκείνη και στην ομάδα της να εξακολουθούν να είναι επιτυχημένοι για πολλά ακόμα χρόνια.

Κωνσταντίνα

«Το Play and Learn είναι η προέκταση του σπιτιού μου. Όταν αποφοιτήσει και το τρίτο μου παιδί θα πάθω σύνδρομο στέρησης. Θα συνεχίσω να έρχομαι να μοιράζομαι τις έγνοιες και τις χαρές μου με τις δασκάλες. Τα παιδιά μου έμαθαν μέσα από το παιχνίδι ό,τι πιο βασικό χρειάζονται για να πορευτούν στη ζωή τους. Γύριζαν πάντα στο σπίτι χαρούμενα. Η Susan είναι παιδαγωγός με «Π» κεφαλαίο. Αισθάνομαι πραγματικά τυχερή που τα παιδιά μου στάθηκαν στα πόδια τους μέσα στο Play and Learn.»

Ζαννίνα

Λένε ότι τα πρώτα έξι χρόνια της ζωής ενός παιδιού είναι τα πιο βασικά. Ο Νικόλας τα τρία από αυτά ήταν στο Play& Learn και πιστεύω ότι ήταν ό,τι καλύτερο για εκείνον. Το Play & Learn συνδυάζει με απαράμιλλο τρόπο κάθε παιδί να μεγαλώνει με όρια, με αυτοπεποίθηση, να γίνεται αυτόνομο και παράλληλα να παίζει και να ανακαλύπτει ανεξάντλητα τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του.

Μαριλίζα

«Το καλύτερο σχολείο! Γεμάτο από αξέχαστες αναμνήσεις, καλούς φίλους και δάσκαλους!»

Nicholas Nabil

«Ανακάλυψα το Play and Learn κατά τη διάρκεια αναζήτησης παιδικού σταθμού στην Κηφισιά. Αυτό που έψαχνα ήταν μια δεύτερη μητέρα, μια δεύτερη αγκαλιά για το παιδί μου και ένα μέρος όπου θα μπορούσα να το εμπιστευτώ για πρώτη φορά σε κάποιον άλλον. Οι δασκάλες που προσέφεραν ζεστασιά και ασφάλεια και είχαν επιπλέον τη γνώση που αναζητούσα. Το Play and Learn έγινε το δεύτερο σπίτι μου όταν τα άλλα δύο παιδιά μου ακολούθησαν το πρώτο. Η προσέγγιση του σχολείου στην ανάπτυξη του παιδιού ταίριαξε στο χαρακτήρα μου και τα σεμινάρια γονέων με βοήθησαν πάρα πολύ. Οι χειροτεχνίες των παιδιών μου ενείχαν τέτοια δημιουργικότητα που ακόμη τις φυλάω σαν πολύτιμους θησαυρούς. Εξίσου σημαντικό είναι το πολυπολιτισμικό και ανοιχτό πνεύμα που χαρακτηρίζει τη Susan και την ομάδα της, το οποίο είναι πραγματικά μοναδικό. Ελπίζω ότι θα έχουν πάντα τη δύναμη στο μυαλό και την ψυχή να κρατήσουν ζωντανό το όραμά τους, να δημιουργούν και να εμπνέονται σε ένα ελεύθερο και ανοιχτό περιβάλλον.»

Θεοδώρα

Έχουμε τρία παιδιά και έχουμε φέρει και τα τρία στο Play and Learn. Αυτό τα λέει όλα. Ξεκινήσαμε ψάχνοντας για προνήπιο όπου τα παιδιά θα προχωρούσαν και με τα αγγλικά τους (είναι δίγλωσσα αγγλικά – ελληνικά). Στο Play & Learn βρήκαμε αυτό και πολλά παραπάνω. Η Susan σε κερδίζει από την πρώτη συνάντηση και η φιλοσοφία της ως προς τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών είναι διάχυτη στην αγάπη που έχει για αυτά. Ξέρει το κάθε παιδί, άσχετα από την ηλικία και την τάξη του, όχι μόνο το όνομά του αλλά και το χαρακτήρα του, τους προβληματισμούς του και τα δυνατά του σημεία. Οι δασκάλες γύρω της συμπληρώνουν τέλεια αυτό το υπέροχο κλίμα στοργής και ανάπτυξης της παιδικής προσωπικότητας ταυτόχρονα. Έχουμε ζήσει από κοντά τέσσερις συνεργάτιδες της Susan και καθεμία κέρδισε και δικαίωσε την εμπιστοσύνη μας. Ο μεγάλος μας γιος ξεκίνησε φέτος δημοτικό σε ελληνικό σχολείο και ήταν τέλεια προετοιμασμένος, όχι μόνο «ακαδημαϊκά», αλλά και εφοδιασμένος ώστε να προσαρμοστεί άμεσα στο νέο περιβάλλον χωρίς να θυσιάσει την προσωπικότητά του. Ένα πράγμα μας λυπεί, ότι σε λίγα χρόνια και το μικρό μας παιδί θα έχει αποφοιτήσει από τη ζεστή αγκαλιά του Play and Learn.»

Κατερίνα

Πρέπει καταρχάς να πω ότι χαίρομαι πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να γράψω αυτά που έχω βιώσει μέσα από τα τρία παιδιά μου, τα τέσσερα χρόνια στο Play and Learn. Και τα τρία τους είναι ζωηρά, εκδηλωτικά παιδιά, τα οποία χρειάζονται διαρκώς να κάνουν κάτι δημιουργικό, αλλά χρειάζονται εξίσου κάποιον να τους θέτει όρια. Αυτά τα στοιχεία, όχι μόνο τα βρήκαμε, εγώ και η γυναίκα μου στο Play and Learn, αλλά και βοηθηθήκαμε στο να τα εντοπίσουμε στο χαρακτήρα του καθενός από τα μικρά μας. Κοντολογίς, μάθαμε καλύτερα τα παιδιά μας, συνεργαζόμενοι με τις εξαιρετικές, χωρίς υπερβολή, εκπαιδευτικούς του σχολείου, πράγμα το οποίο μας βοήθησε πολύ και στις ενδοοικογενειακές μας σχέσεις και ισορροπίες. Όταν επιλέξαμε το Play and Learn, μετά από ιδιαίτερα εκτεταμένη έρευνα αγοράς, καταλυτικό ρόλο έπαιξε η συνάντηση με τη Susan. Θέλω να σταθώ στον τρόπο προσέγγισης αυτής της γυναίκας, είτε έχει απέναντί της ένα τετράχρονο, είτε έναν απαιτητικό εκπαιδευτικό σαν κι εμένα. Κατά την πρώτη συνάντησή μας, την άνοιξη του 2010, ένα γαλλόφωνο παιδάκι είχε εισβάλλει στο γραφείο της ζητώντας κάτι στη γλώσσα του, κάτι αδιανόητο σε άλλες «στημένες» παρουσιάσεις κοντινών ιδιωτικών παιδικών σταθμών. Η Susan ατάραχη, χαμογελαστή, χειρίστηκε το ήπια διαμαρτυρόμενο παιδί και μετά συνέχισε την παρουσίαση της δουλειάς της. Ωστόσο τη μεγαλύτερη απόδειξη της δουλειάς της την είχαμε δει μπροστά μας, χωρίς φυλλάδια ή επιδείξεις χώρων, σε μια ουσιαστική σχέση με τα παιδιά. Αυτή η ουσία φάνηκε και το επόμενο διάστημα στην κοινωνικοποίηση, στην όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη και ελκυστική μετάγγιση της γνώσης και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων των παιδιών. Ο μεγάλος μου γιος δίγλωσσος (αγγλικά – ελληνικά) εντάχθηκε φέτος χωρίς κανένα πρόβλημα στο δημοτικό δημόσιο σχολείο. Για όλα αυτά ευχαριστώ από καρδιάς τη Susan, τη Μαριάννα, την Ελένη, τη Martine, την Παρθένα για την αγωγή που συνεχίζουν και δίνουν στα παιδιά μου.

Μάνος

Αφού κοιτάξαμε αρκετά σχολεία της περιοχής καταλήξαμε στο play and learn που γράψαμε την Ιωάννα. Αυτό που μας κέρδισε ήταν το χαμόγελο και η ζεστασιά όλου του προσωπικού που δεν έδειχνε να το βλέπει σαν “δουλειά” αλλά ως προσφορά προς τα παιδιά.
Στην πορεία είδαμε μέσω των δραστηριοτήτων που είχανε, ότι αποκτούσαν δεξιότητες σε ένα γενικό πλαίσιο και όχι στεγνά να μαθαίνουν πραγματάκια ή να κάθονται μέχρι να τα πάρουν οι γονείς το μεσημέρι. Ενθαρρύνουν τα παιδιά ανάλογα με τις δεξιότητες τους να το αναπτύσσουν περισσότερο, έτσι η Ιωάννα έχοντας μία έφεση στις ξένες γλώσσες προχώρησε και με τα αγγλικά και με τα γαλλικά.
Αυτό που βλέπαμε σαν γονείς όλα τα χρόνια που ήταν εκεί, ήταν ένα παιδί χαρούμενο, που μάθαινε, έπαιζε και γινόταν κοινωνικό με τους συμμαθητές της αλλά και εκτός σχολείου.
Τέλος δεν μπορώ να μην αναφερθώ στις γιορτές και στο bazaar που πάντα υπήρχε μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και όλα τα παιδιά με τις δασκάλες πραγματοποιούσαν εξαιρετικές παραστάσεις.
Ευχαριστούμε πολύ για αυτές τις αναμνήσεις!

Βασίλης
https://www.play-and-learn.gr/wp-content/uploads/2020/08/NEW-LOGO-Play-and-Learn-1.png
Επικοινωνία
Γορτυνίας 18, Τ.Κ. 145 63 Κηφισιά
210 8011428
susuejohnson@yahoo.fr
Χάρτης

Copyright © 2020 play and learn | Designed by Jib Advertising