Η φιλοσοφία μας /
Τμήματα

Η φιλοσοφία μας /
Τμήματα

Η φιλοσοφία μας

«Αν θέλουμε τα παιδιά να μαθαίνουν με επιτυχία τώρα και στο μέλλον, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να τα μάθουμε να σκέφτονται για τους εαυτούς τους, να επιλύουν προβλήματα και να συνυπάρχουν με τους άλλους. Αυτές οι ικανότητες κατακτώνται ΟΤΑΝ τα παιδιά ενθαρρύνονται να εξερευνούν ενεργητικά το περιβάλλον, να επιλύουν πραγματικά προβλήματα που έχουν νόημα για αυτά και να συνεργάζονται με άλλους για την ολοκλήρωση εργασιών.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΟΥΝ»

Dodge & Colker, 1998

Στόχος μας είναι αρχικά να δημιουργήσουμε και να αποκτήσουμε με το παιδί μια σχέση ασφάλειας & εμπιστοσύνης και κατ’ επέκταση και με το οικογενειακό του περιβάλλον. Η στενή σχέση οικογένειας και σχολείου είναι ζωτικής σημασίας για εμάς, καθώς οι γονείς θεωρούνται συνεργάτες του σχολείου.

Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε και να ενθαρρύνουμε τις ικανότητες ενός παιδιού, ώστε να καλλιεργήσει τις σωματικές, πνευματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές του δεξιότητες. Μαζί με το παιδί αξιοποιούμε τις προϋπάρχουσες εμπειρίες του (παρελθόν), εστιάζουμε στις αναδυόμενες δεξιότητές του (παρόν) και προγραμματίζουμε για τις εν-δυνάμει ικανότητές του (μέλλον).

Ενισχύουμε την εικόνα ενός ικανού, δυναμικού, αποφασιστικού και αισιόδοξου παιδιού μέσα από την καλλιέργεια των ικανοτήτων του ώστε:

να αναπτύσσει σχέσεις με αμοιβαίο σεβασμό (κοινωνικοποίηση)
να είναι ανοιχτό προς πολλές εμπειρίες και να δοκιμάζει
να αντιμετωπίζει τα προβλήματα ως πρόκληση και να τα επιλύει
να καλλιεργηθεί η αυτονομία του και η αυτοπεποίθησή του

Κι όλα τα παραπάνω «βαρύγδουπα» και πολύ σπουδαία για τη ζωή ενός παιδιού, πραγματοποιούνται μέσα από το παιχνίδι (ελεύθερο και οργανωμένο).

Τα Τμήματά μας

ΠΡΟ-ΠΡΟ-ΝΗΠΙΟ

Ελληνογαλλικό και ελληνοαγγλικό τμήμα. Κρατώντας το χέρι του μικρού παιδιού το καλωσορίζουμε στο πρώτο εξωοικογενειακό του περιβάλλον με πολλή αγάπη και φροντίδα, γνωρίζοντας τη φυσική του ανάγκη για εξερεύνηση και κατανόηση του καινούργιου κόσμου που απλώνεται μπροστά του. Μέσα από ποικίλες αισθητηριακές δραστηριότητες βοηθάμε το παιδί να ανακαλύψει τον περιβάλλοντα χώρο και να νιώσει ασφάλεια κι εμπιστοσύνη. Τα παραπάνω πραγματοποιούνται συγχρόνως σε δύο γλώσσες, εμπλουτίζοντας την εκφραστική του και τη γλωσσική του ικανότητα.
https://www.play-and-learn.gr/wp-content/uploads/2020/10/propronipio.png

ΠΡΟ-ΝΗΠΙΟ

Ελληνογαλλικό και ελληνοαγγλικό τμήμα. Μέσα από το παιχνίδι σε ένα ασφαλές και οργανωμένο περιβάλλον το παιδί σε αυτή την ηλικία αντιλαμβάνεται τις έννοιες, τα συναισθήματα και τις σύνθετες καταστάσεις. Μαθαίνει να συνεργάζεται και να μοιράζεται, αναπτύσσεται η αδρή του και η λεπτή του κινητικότητα, ενθαρρύνεται η πρωτοβουλία και η γλωσσική του ανάπτυξη (και στις δύο γλώσσες).
https://www.play-and-learn.gr/wp-content/uploads/2020/10/pronipio.png

ΝΗΠΙΟ

Το σχολείο μας συνεργάζεται με την Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά στην Αγία Παρασκευή, ως επίσημο μέλος του δικτύου νηπιαγωγείων με το οποίο συνδέεται. Ελληνογαλλικό και ελληνικό τμήμα. Μέσα από τα προγράμματα που εφαρμόζουμε στο νηπιαγωγείο, προάγουμε την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού. Με δεδομένο ότι τα νήπια μαθαίνουν καλύτερα μέσα από εμπειρίες και δραστηριότητες που έχουν νόημα για τα ίδια και τη ζωή τους έξω από το σχολείο, χτίζουν τη νέα γνώση πάνω σε ήδη υπάρχουσες εμπειρίες. Καλλιεργούμε ευκαιρίες για οργανωμένες εξερευνήσεις και έρευνα, όπως επίσης για διάλογο και συνεργασία που επεκτείνει τη σκέψη και ενθαρρύνει τον αναστοχασμό και κατά συνέπεια την ευρύτερη έννοια της μάθησης.
https://www.play-and-learn.gr/wp-content/uploads/2020/10/nipio.png
https://www.play-and-learn.gr/wp-content/uploads/2020/08/NEW-LOGO-Play-and-Learn-1.png
Επικοινωνία
Γορτυνίας 18, Τ.Κ. 145 63 Κηφισιά
210 8011428
susuejohnson@yahoo.fr
Χάρτης

Copyright © 2020 play and learn | Designed by Jib Advertising